Tatrapulgakesed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
tatrapulgakesed
tatrapulgakesed Foto: Jaan Heinmaa

umbes 20 tk

13–15 g pärmi (kuivpärm on ka täitsa paslik)

umbes 3 dl vett

1 tl suhkrut (hea on pruun suhkur)

130 g tatrajahu (võid asendada ka tavalise jahuga)

6,5 dl jahu

2 sl maisitärklist

soovi korral 2 tl kuival pannil röstitud ja uhmris peenestatud fenkoliseemneid

2 sl oliiviõli

1–1,5 tl soolahelbeid

pealeraputamiseks meelepäraseid seemneid (seesami-, mooni- vm)

Sega kausis pärm, suhkur ja käetemperatuuril vesi. Kui kogu teraline kraam sulanud, kata kauss toidukilega ning jäta umbes 10 minutiks “käima”. Sõelu jahud, 1 tl soola ja pool fenkolist suuremasse kaussi. Sega oliiviõli pärmivedelikuga ning kalla siis jahule. Sõtku elastseks tainaks. Määri kauss seest õliga, kata kauss jälle toidukilega ja jäta tainapall kerkima. 40–45 minuti pärast peaks ports kahekordseks paisunud olema.

Eelkuumuta ahi 200 kraadini ja määri küpsetusplaat õliga. Sõtku tainas “alla”, rulli jahuga üle puistatud laual u 2,5 cm paksuseks ristkülikuks. Riputa jahu ka taina pinnale. Lõika u 2 cm laiusteks ja 20 cm pikkusteks ribadeks. Veereta ribadest 25–30 cm pikkused pulgakesed ja aseta need paraja vahega õlitatud plaadile (kogusest saad u 2 plaaditäit). Määri saialised pealt õliga ning puista üle soolahelveste, ülejäänud fenkoli ja meelepäraste seemnetega. Küpseta umbes 14–20 minutit, kuni krõbuskid on kuldsed ja krõbedad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles