Ligi 10 000 Kohtla-Järve elanikku oli mitu tundi elektrita

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud majapidamised olid ka täna veel pimedad.
Paljud majapidamised olid ka täna veel pimedad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ööl vastu reedet süttis Kohtla-Järve Järve linnaosas Eesti Energiale kuuluv alajaam, selle tagajärjel jäi 9700 elanikku elektrita.

Ammu renoveerimist vajanud alljaamas vahetatakse kiiruga välja põlenud seadmeid, Kohtla-Järve elanikud olid aga sunnitud küünlavalgel elama - parimal juhul tuli neil visata minema külmikus riknenud toidukraam, halvimal juhul jäid neile rikkis kodumasinad, kirjutab Põhjarannik.

Seiskus ettevõtte Järve Biopuhastus pumbajaam ning majades ei olnud vett. Kella seitsmeks hommikul hakkas olukord paranema, kuid selleks ajaks oli veel 1500 Eesti Energia klienti elektrita. Kella 14ks said peaaegu kõik elektrita jäänud kliendid voolu tagasi.

«Seadmete süttimise põhjusi selgitatakse, kuid võin öelda, et see on küllaltki vana jaam, seda oli plaanis renoveerida, nüüd see suletakse ja edaspidi ehitatakse sellele kohale uus,» ütles Eesti Energia pressiesindaja Iveri Marukašvili.

«Me palume juhtunu pärast vabandust ning kui keegi meie klientidest on kahju kandnud, näiteks said meie süül kannatada kodumasinad, siis võib meie poole avaldusega pöörduda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles