Kaitsevägi loovutab julgeolekukontrolli tegemise kapole

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuest aastast hakkab riigisaladusega kokkupuutuvate kaitseväelaste tausta kontrollima kaitsepolitseiamet.
Uuest aastast hakkab riigisaladusega kokkupuutuvate kaitseväelaste tausta kontrollima kaitsepolitseiamet. Foto: Corbis / Scanpix

Kooskõlastusringil oleva uue kaitseväe põhimääruse kohaselt loovutab sõjavägi julgeolekukontrolli läbiviimise riigisaladusega tegelejate üle kaitsepolitseile ning koondab sellega tegelevad inimesed.

Kaitseväe põhimääruse seletuskirja kohaselt lõpetab sõjavägi julgeolekukontrolli läbiviimise riigisaladuse loa väljastamiseks ning sellega hakkab kaitseväe asemel tegelema kaitsepolitseiamet.

Seni kaitseväes nende ülesannetega tegelenud kaheksa inimest ilmselt koondatakse ning koondamishüvitisteks võib kuluda 1,38 miljonit krooni.

Riigikogu poolt tänavu juunis vastu võetud ja 2009. aasta 1. jaanuaril jõustuv kaitseväe korralduse seadus ei näe ette vastuluure funktsioonide teostamist kaitseväe poolt, alates uuest aastast on see pädevus ainult kaitsepolitsei- ja teabeametil, teatas kaitsejõudude peastaap Postimees.ee'le.

Seni sellega tegelenud ametnikud on tööl aasta lõpuni ning pressiesindaja sõnul tehakse neile ilmselt ettepanek jätkata teenistust kaitseväes mõnel muul ametikohal.

Kaitsejõudude kinnitusel ei ole kaitseväelaste taustakontrolli teostamise muutumine kuidagi seotud Herman Simmi isikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles