Mikser: ilma poliitiliste reformideta ei muutu Lätis midagi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu väliskomisjoni liikme Sven Mikseri (SDE) sõnul on presidendivalimistest toibuva Läti suuremaid probleeme see, et tegemata on vajalikud poliitilised reformid, mida Eesti tegi juba kümne aasta eest.

Mikser leidis, et stabiilsuse ja poliitmaastiku korrastamiseks mõeldud reformid, mis Eestis said tehtud üle kümne aasta tagasi, näiteks parteide nõutava liikmeskonna suurendamine ja valimisliitude keelustamine, jäid Lätis toona tegemata ja on sellest ajast saati Läti poliitikat mõjutanud, vahendab ERR Uudised.

Mikser märkis, et ka Eestis on olnud juhtumeid, kus äriringkonnad on proovinud ja mõnikord ka suutnud poliitikat mõjutada, kuid Lätis on võimalik rääkida ühe või teise juhtiva majandustegelase ehk nö oligarhi taskuerakondadest.

Kuni see probleem on lahendamata, ei saa Mikseri hinnangul poliitilist stabiilsust ja korrastumist eeldada, reformide osas aga on tema sõnul Lätis jäme ots valitsuse ja parlamendi käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles