Segase taustaga ideaalne perekond

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama tütarde Natasha (vasakul) ja Malia ning abikaasa Michelle’iga.
Barack Obama tütarde Natasha (vasakul) ja Malia ning abikaasa Michelle’iga. Foto: AP / Scanpix

Kui McCainide perekonna segadus piirdub sellega, et mehel on kahest abielust kokku seitse last, siis demokraatide kandidaadil Barack Obamal on juba ainuüksi seitse poolõde ja -venda tema ema ja isa suhetest.

Kenyas kasvanud Barack Obama seenior võlus stipendiaadina Hawaii ülikoolis ära noore Ann Dunhami ja alles 18-aastasele neiule sündis laps. Isa aga pere juurde ei jäänud ning Kenyast paljulubava noorena Ühendriikidesse saadetuna lõpetas ta üsna kurvalt – 1982. aastal hukkus ta autoõnnetuses. Barack juuniori poega nägi ta vaid korra – siis, kui too oli kümneaastane.



Koolikaaslaste sõnul sugugi mitte kõige väljapaistvam õpilane Barack Obama juunior  murdis end siiski välja nii kokkupuudetest narkootikumide kui alkoholiga ning lõpetas haridustee 1991. aastal Harvardi juuradoktorikraadiga magna cum laude.



Obama ise on oma elu suurimaks veaks nimetanud seda, et ei läinud oma ema surivoodile, kui too 1995. aastal vähi tagajärjel Hawaii haiglas hinge heitis. See-eest katkestas ta aga oma kampaania juba selle kõige karmimatel nädalatel selleks, et minna oma emaema, haige Madelyn Dunhami juurde. Puusaluu murdnud naise kohta on USA esimene mustanahaline presidendikandidaat kampaanias kasutanud ainult ülivõrdes sõnu. Kuigi Madelyn Dunham tunnistas nooruses ka enda eelarvamusi mustanahaliste suhtes, oli just vanaema see, kes perekonna juurest jalga lasknud isa ja vaba hingega ema eksirännakute ajal lapse juurde jäi.



Arvestades parimaid tragöödiaid ja seebioopereid meenutavat Obamade perekonnalugu, on Illinoisi senaatori enda loodud pere senini lausa igavalt eeskujulik. Michelle Robinson, praegune Obama kohtus oma mehega advokaadibüroos töötades ning abiellus 1992. aastal.



1998. ja 2001. aastal sündinud tütred – Malia Ann ja Natasha on mõlemad veel üsna väikesed ning presidendikampaanias atraktiivselt pildil. Viimati näiteks siis kui isa halloween’i ajaks, kõrvits kaenlas, Chicagosse sõitis, et lastega koos USAs üliolulist püha tähistada. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles