Vaher: priitahtlikud pole enam päästjate väikevennad

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Siseminister Ken-Marti Vaheri sõnul on Eestis ühte suurimasse vabatahtlike võrgustikku koondunud vabatahtlikud päästjad suur jõud, kelle mõju, kuuldavus ja nähtavus ühiskonnas peab kasvama.

Vaher ütles laupäeval Rõuges toimuvale priitahtlike pritsimeeste foorumile edastatud videotervituses, et vabatahtlik päästeala on viimastel aastatel läbi teinud tubli arengu, mille tulemusel on vabatahtlike päästekomandode arv ületanud riiklike komandode arvu.

«Enam ei ole vabatahtlikud päästjad riikliku päästesüsteemi «väike vend». Vabatahtlikud päästjad on üks suuremaid vabatahtlikke võrgustikke Eestis, mis annab olulise panuse, et me kõik tunneksime end turvalisemalt,» lausus ta.

Vaher märkis, et vabatahtlikud päästjad on riigi ühe tähtsama tuumikfunktsiooni - sisejulgeoleku tagamise - olulised ning ajas üha kasvava tähtsusega osalised. Tema sõnul võimaldab vabatahtlike kaasamine teha päästetöid abikaugetes piirkondades nagu väikesaared või hajaasustatud alad mandril, kuhu riikliku päästeteenusega oleks väga keeruline jõuda.

«Just seal on vabatahtlik initsiatiiv ja riigi koostöö olulisim,» ütles minister.

Tema sõnul pole vabatahtlikud päästjad üksnes õnnetustele reageerijad, vaid neil on oluline roll ka ennetustöös.

«Just ennetus aitab kõige tõhusamalt vähendada õnnetusi ning suurendada meie turvatunnet. Igaüks teist loob suurel hulgal turvalisust ainuüksi sellega, kui kutsub oma lähedasi ohuteadlikule ning õnnetusi ennetavale käitumisele,» ütles Vaher, kes ühtlasi lubas teha ministrina kõik, et vabatahtlikke päästjaid nende tegevuses toetada.

Vaheri sõnul on pea tuhat vabatahtlikku päästjat Eestis suur jõud, kelle mõju, kuuldavus ja nähtavus ühiskonnas peaks veelgi kasvama.

«Teie mõju suurenemine ühiskonnas on meie tuleviku üks olulisi võtmesõnu,» lisas Vaher priitahtlikele päästjatele edastatud pöördumises.

Päästeala vabatahtlusele ja kogukonna turvalisusele pühendatud iga-aastane foorum toimub sel nädalavahetusel Võrumaal Rõuges.

Eestis tegutseb praegu 844 vabatahtlikku päästjat, samas kui kolme aasta eest oli neid 503.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles