Kilk: Savisaar võib saada riigikogus piinlikult vähe hääli

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Vanalinna päevi avamas.
Edgar Savisaar Vanalinna päevi avamas. Foto: Viktor Burkivski

Edgar Savisaar ei julge presidendiks kandideerida, kuna kardab piinlikku momenti, kus osa riigikogu keskerakondlastest valib tema asemel Toomas Hendrik Ilvese, oletas ärimees Rein Kilk ütles tänases Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Kaotuse suuruses on küsimus,» rääkis Kilk. «Kaugeltki kõik Keskerakonna parlamendifraktsiooni liikmed, ja mitte ainult Saaremaa mees, lihtsalt ei anna oma häält.»

Kilk rääkis, et Savisaar mõtleb taolistes küsimustes mitu käiku ette ning kui üritada sama teha, siis ega Keskerakonna esimehe valikud meeldivad tundu.

Kilgi sõnul on presidendivalimistel tegemist riigikogu liikmetega, kes võlgnevad küll sageli oma poliitilise karjääri Edgar Savisaarele, kuid kelle suid on ikkagi raske n-ö kinni toppida.

«Kui nüüd Toomas Hendrik Ilves saab rohkem hääli kui on koalitsioonil, võib-olla üle 80, see paneb juba ette kukalt kratsima.»

Ajakirjanik Priit Hõbemägi lisas, viidates sellele, et Toomas Hendrik Ilvesel võiks olla presidendivalimistel oponent, kellega diskuteerida, et tipp-poliitikute debatte võiks olla võimalik näha ka muus kontekstis kui valimiste aegu.

«Nende ühiskonna teenimise kohustuste hulka kuulub ühiskondliku diskussiooni üleval hoidmine.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles