Huvi rahutuste ninameeste vastu jahtub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillirahutuste korraldamises süüdistatud Reva, Linter, Sirõk ja Klenski.
Aprillirahutuste korraldamises süüdistatud Reva, Linter, Sirõk ja Klenski. Foto: Toomas Huik.

Meediahuvi aprillirahutuste organiseerimises süüdistatavate Dmitri Linteri, Dimitri Klenski, Maksim Reva ja Mark Sirõki vastu on jahtunud. Eile ei kimbutanud neid peale Prantsuse televisiooni enam ükski väliskanal, isegi mitte Venemaa oma.


Prantslastega vestlesid Linter, Sirõk ja Reva meelsasti ka pärast kohtuistungit. Kohtus võõraid polnud. Eile uuris kohus kirjalikke tõendeid ja kuulas helisalvestisi, sealhulgas mitmeid Linteri kõnelusi kamraadidega.



Huvitav – ühele Vene meediakanalile intervjuud andes ütles Linter, et valitsus tahab verd, veidi hiljem oma kohaliku relvavennaga rääkides teatas ta, et neilt ei tahetagi verd. Täna jätkab kohus prokurör Triin Bergmanni sõnul helisalvestiste kuulamist, neid on ohtrasti.



Süüdistuse järgi organiseerisid Linter (34), Reva (32), Klenski (63) ja Sirõk (19) mullu aprillis Tallinnas massilisi korratusi, millega kaasnesid rüüstamised, purustamised, süütamised ja vastuhakk võimuesindajatele.


Üldse saatsid Harju- ja Virumaa prokurörid kohtu ette 125 süüdistatavat. 283 inimese puhul lõpetati kriminaalmenetlus süüdistust esitamata.



Riigiprokuratuuri menetlusse jõudis üksnes Linteri, Reva, Sirõki ja Klenski süüasi. Karistusseadustiku järgi ähvardab mehi süüdimõistmise korral ühe- kuni viieaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles