Pakistan: USA õhurünnakus tapeti al-Qaeda juhtfiguur

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilyas Kashmiri.
Ilyas Kashmiri. Foto: SCANPIX

Pakistani julgeolekuallikate kinnitusel sai USA õhurünnakus surma ka terroristide arvatavaks koolitajaks ja juhiks peetav Ilyas Kashmiri.

Täna öösel Lõuna-Waziristanist toimunud droonirünnakus väidetavalt surma saanud Kashmirit on ajakiri Newsweek nimetanud terroriorganisatsiooni al-Qaeda juhtfiguuriks ja uueks Osama bin Ladeniks.

Ühendriigid kahtlustavad Kashmirit Afganistani, India ja Pakistani territooriumil aset leidnud mitmete rünnakute organiseerimises. Väidetavalt ründasid islamivõitlejad möödunud kuul Mehrani lennuväebaasi Karachis just Kashmiri juhtimisel.

Ühendriigid, kes on lubanud Kashmiri tabamiseni viiva vihje eest viie miljoni dollari suurust preemiat, pole Kashmiri tapmist kinnitanud. BBC teatel on sõltumatut kinnitust sellele väitele on raske saada, kuna Afganistaniga piirnevale Pakistani hõimualale ajakirjanikke ei lubata.

Kashmiri on ka varem ekslikult surnuks kuulutatud. 2009. aastal teatas Pakistan pärast üht Ühendriikide droonirünnakut tema tapmisest, kuid see osutus ekslikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles