ERR.ee: Peep Mühlsi meelest on Eestil aeg uus tee valida

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Koostöö Kogu juhatuse esimehe Peep Mühlsi hinnangul on eestlaste elukvaliteedi jaoks käes ülimalt oluline aeg, kuna läbi kriisi teadvustame endale, et varem valitud tee polnud õige ning aeg on teha uusi valikuid.

«Meie küsimus on selles, kuidas me nüüd uuesti edasi läheme,» vahendasid ERR Uudised Mühlsi intervjuud ETV hommikusaatele «Terevisioon».

«Piltlikult öeldes - oleme varem seljakott seljas tormanud üles mäkke ja nüüd saame aru, et see tee, kuidas me oleme püüdnud üles tippu jõuda, pole olnud päris see, mida me arvasime. Ja nüüd all telklaagris peame valima endale uue tee, kuidas tippu jõuda,» selgitas ta.

Mühlsi sõnul näevad eestlased praegu oma elu selgelt ainult läbi majandusarengu ja materiaalsete terminite, mitte läbi tervise ning laste hariduse.

«Tegelikult on väga oluline see, et me ei näeks oma elukäsitlust ainult läbi majandusprisma, /../ meil on väga palju seda, mida me tegelikult endale enne ei teadvusta, kuni on käes kriis,» sõnas Mühls.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles