Indias surnud eestlane pidas Goas hotelli

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terje Uusen koos töötajatega enda juhitud hotelli ees.
Terje Uusen koos töötajatega enda juhitud hotelli ees. Foto: infantariacomfort.edicypages.com

India uudisteportaali Newkerala.com andmetel oli reedel Indias halva enestunde tõttu hädamaandumise tinginud ja hiljem haiglas surnud eestlanna Terje Uusen, kes pidas Goa rannakuurordis hotelli.

Kroonika kirjutas mullu, et kahe lapse ema Terje Uusen unistas kümme aastat oma äri loomisest ja põrutaski ühel ilusal päeval Indiasse hotelli pidama.

Kogutud säästude toel võttis toona 40-aastane Terje rendile India läänerannikul Goa rannakuurordis Calangutes asuva hotellikompleksi, mida ta ise nimetas külalistemajaks.

«Tahan tõestada endale, et saan hakkama,» selgitab Terje toona, miks ta päris üksi, ilma mehe ja lasteta Indiasse läks.

Terje Uuseni juhitud kompleksi kodulehel on aga teade, et pärast tänavust maikuud ei ole Infantaria Comfort enam «Eesti hotell».

«Meie rendileping ja ühtlasi kaks hooaega kestnud seiklus, mida on olnud rõõm jagada sadade meie juures peatunud kaasmaalastega, on läbi saanud. Kes ja kuidas hakkab uuest hooajast Infantaria Comforti juhtima, pole meile hetkel teada,» seisab kodulehel.

«Küll aga peame plaane septembris-oktoobris algavast uuest hooajast Goas jätkata.»

Kodulehel on ka kirjas, et kel on huvi Goasse tulles leida omakeelset hotelli ja nõuannet, võib hoida silma peal selsamal veebilehel või kirjutada Terje Uusenile.

Välisministeerium on teavitanud Indias lennusõidul terviserikke saanud ja seejärel surnud eestlanna omakseid ning loodab saada homme kohalikelt võimudelt ametliku info juhtunu kohta.

«Me oleme juhtunust teadlikud reedest peale, oleme võtnud ühendust naise lähedastega ja teavitanud Eesti aukonsulaati Indias,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lind Postimees.ee’le.

Tema sõnul on pühapäev ka Indias puhkepäev, mistõttu on raskendatud sealt juhtunu kohta täpsema info hankimine. «Kinnitatud info saamisega me veel tegeleme, homseks peaksime saama ametliku paberid.»

Lind lisas, et kätt sündmuste pulsil hoiavad Eesti aukonsulid Indias. «Nemad on seal meie käepikendus praegu.»

Reede õhtul tegi India lennufirma SpiceJet Goast Delhisse teel olnud lennuk end halvasti tundma hakanud Eesti kodaniku, Terje Uuseni tõttu hädamaandusmise Ahmedabadis, kuid haiglasse viidud naise elu siiski päästa ei suudetud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles