Samost: maamaksu kaotamine on relv Keskerakonna vastu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildikesi pealinna poliitiliselt maastikult.
Pildikesi pealinna poliitiliselt maastikult. Foto: Urmas Nemvalts.

BNSi pealiku Anvar Samosti sõnul on kodualuse maa maksuvabastus üks populistlikest sammudest, mida Toompea koalitsioon Tallinnas 2013. aastal võimule tulemiseks kasutab.

«Ilmselt on maamaks eelkõige üks IRLi ja Reformierakonna vähestest võtetest, mida annab Tallinnas võimul oleva Keskerakonna vastu enne paari aasta pärast toimuvaid kohalikke valimisi kasutada,» rääkis Samost Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Eks sarnaseid võtteid on veel, mis oma poliitilise kaugelenägelikkuse ja riigimehelikkusega ei hiilga, aga mida kindlasti enne kohalikke valimisi riigikogu ja valitsusliidu tasandil käiku lastakse.»

Teise saatekülalise, Eesti Ekspressi peatoimetaja Janek Lutsu sõnul peab sellele seadusele näkku vaadates kindlasti meeles pidama, et see jõustub 1. jaanuaril 2013.

«Me kõik teame, mis toimub sügisel 2013. Nii et kahtlustusi , et tegemist on valmistumisega kohalikeks valimisteks, ei ole vaja siin mingeid rakendada - üsna tõenäoliselt ja läbipaistavalt see nii käib.»

Luts märkis ka, et võimuliidu poolt oleks aus inimestele selgelt öelda, et kui esialgsetele hinnangutel jääb maamaksu osalise kaotamise tõttu linnadel-valdadel saamata kokku 17 miljonit eurot, siis kelle arvelt see raha võetakse ning millised maksud seetõttu muutuvad.

«Raha korstnasse kirjutamine ei tähenda seda, et seda raha kuskilt mujalt asemele ei pea võtma.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles