Palin pääses eetikakomisjoni süüdistustest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alaska kuberner Sarah Palin
Alaska kuberner Sarah Palin Foto: AFP / Scanpix

Alaska osariigi kuberner ja täna kulmineeruvatel USA presidendivalimistel vabariiklaste kandidaadiks asepresidendi kohale pakutud Sarah Palin vabastati eelmisel kuul tema vastu esitatud süüdistustest võimu kuritarvitamises.

 

Palinile pandi süüks seda, et ta olevat avaldanud oma alluvatele survet hiljuti tema õest lahutanud kohaliku politseiniku vallandamiseks ning lasknud sellest keeldumise pärast lahti ka osariigi avaliku julgeoleku voliniku Walt Monegani, vahendas Reuters.

Alaska seadusandliku kogu juurdlus päädis oktoobris järeldusega, et asepresidendikandidaat oli oma kuberneriametit ära kasutanud isiklikuks kättemaksuks ning seega rikkunud eetikakoodeksit. Süüdistustele juriidilise käigu andmiseks pidi osariigi senatile ettepaneku tegema siiski kohalik personalikomisjon.

Palini küsimust arutanud kolmeliikmeline komisjon jõudis aga nüüd vastupidisele seisukohale. Komisjoni hinnangul pole põhjust arvata, et kuberner rikkus voliniku ametist vabastamisega osariigi eetikakoodeksit. Samale järeldusele jõuti ka vallandatud politseiniku juhtumi osas.

Komisjoni seisukoha kirja pannud sõltumatu konsultant märkis muu hulgas seda, et ehkki seadusandliku kogu juurdluse käigus hangiti piisavalt andmeid ja tunnistusi, ei tehtud nende põhjal siiski õigeid järeldusi vastavalt kohalikule eetikaaktile, mis puudutab peaasjalikult materiaalse kasu saamist.

Palin ise eitas oma süüd kogu aeg ning seostas endavastast rünnakut lähenevate valimistega.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles