Sisekaitseakadeemia rektor näeb kooli kolimises probleeme

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia hoone Pirital.
Sisekaitseakadeemia hoone Pirital. Foto: Kaarel Tigas/ Õhtuleht

Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur näeb rohkelt muresid valitsusliidu ja Narva linnavõimude soovis kolida kõrgkool Ida-Virumaale.

«See tähendaks hästi palju probleeme. Õppejõud lihtsalt ei tule Tallinnast ja Tartust ära, maksa sa neile, palju maksad,» ütles Tabur ERR-i raadiouudistele, vahendas ERRi uudisteportaal.

Taburi sõnul vaadatakse ikka sinnapoole, kus on head teaduskeskused, ning teisest küljest peab SKA täna tõsist vaeva nägema selleks, et ka Tallinnasse saada õppureid.

«Meie jaoks tähendaks kolimine väga suurt koormist ja kompensatsioonimehhanismide loomist, eelkõige tekib palju probleeme õppekvaliteedi osas,» tõdes Tabur.

Valitsuse koalitsioonileppes on kirjas, et valitsus kaalub Sisekaitseakadeemia viimist Ida-Virumaale. Siseminister Ken-Marti Vaher on öelnud, et sisekaitseakadeemia kolimisel kaalutakse peamiselt kolme asukoha vahel – praegune asukoht Kase tänaval Tallinnas, teiseks Muraste ja nüüd ka Ida-Virumaa.

Mai lõpus saatis Narva linnavolikogu valitsusele ettepaneku viia Sisekaitseakadeemia Narvasse. «Olles suuruselt kolmas linn Eestis ning ka piirilinn, omab Narva vajalikku inimpotentsiaali, territooriumi ja arenenud infrastruktuuri. Tervikus teevad nimetatud tegurid kergemaks ja odavamaks Sisekaitseakadeemia üleviimise Tallinnast Narva,» kiitis linnavolikogu Narvat kõrgkooli asupaigana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles