Soome pankur: euriborist suurem hoiuseintress on haiguse märk

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Hoiustajatele pakutakse liiga häid, euriborist kõrgemaid intresse, see ei ole jätkusuutlik tegevus ja viitab panga probleemidele raha hankimisel, leiab Soome pankur Heikki Suutala.


«Kui mõni pank maksab hoiustajale euriborist suuremat intressi, siis räägib see sellest, et pank ei saa hulgiturult mõistliku hinnaga raha,» ütles Soome kohalikke ühistupanku esindav Heikki Suutala Kauppalehtile.

Pikaajaliselt on selline olukord Suutala sõnul väljakannatamatu. USA kinnisvaramulli lõhkemisest alguse saanud doominoefekt on jahutanud pankade omavahelist laenuturgu ning see ongi kõrgete hoiuseintresside maksmise põhjus.

Kauppalehti toob välja Suutala esindatavad POP ühendusse kuuluvad pangad, Nordea ja Sampo, kus on pakutud euribori ületavat hoiuseintressi.

Möödunud talvel pakkusid väga head intressi Islandi pangad Kaupthing ja Glitnir. Toona liikus euribor vahemikus 4,3 kuni 4,8 protsenti. Islandi pangad võtsid raha laenuks rohkem kui 5-protsendilise intressiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles