Vilsandi saarel kehtestati kiirusepiirang

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilsandi majakas ja selle ümbrus.
Vilsandi majakas ja selle ümbrus. Foto: Raigo Pajula

Kihelkonna vallavalitsus kehtestas Vilsandi saare teedel kiirusepiiranguks 30 kilomeetrit tunnis, lähtudes liiklusseadusest ja Vilsandi üldkogu otsusest.

Vilsandi saarevanema Neeme Ranna sõnul aitab liikluspiirang tagada inimeste ohutust olukorras, kus inimeste arv kasvab ja liiklusvahendeid tuleb aina juurde, kirjutab Saarte Hääl.

Vilsandil on sisse kirjutatud 25 inimest, suvel tõuseb elanike arv isegi sajani. Koos ATV-dega on saareelanike käsutuses juba umbes 20 sõidukit.

«Teed lähevad majade ja väravate tagant läbi ja mõistlik oleks liikuda mõõduka kiirusega. See oleks natuke imelik, kui Vilsandi pinnaskattega tee peal lubatakse sõita maksimumkiirusega 90 km/h,» rääkis Neeme Rand, kelle sõnul pani külakogukond talgute käigus paika ka liiklust piiravad märgid.

Vilsandi ilmajaama töötaja ja Kihelkonna vallavolikogu liige Karl Teär ütles, et probleem on eelkõige ATV-dega.

Kui Vilsandil elavad inimesed teavad, et pimeda kurvi taga võib keegi vastu tulla ja kokkupõrke oht on suur, siis saare külalised endale seda ohtu sageli ei teadvusta. Nii mõnigi kord on avariist puudu jäänud õige vähe, märkis Teär.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles