Riigikogu võib palkade külmutamise otsustada paari nädala jooksul

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe lugejate saadetud riigikogulaste palgatõusu vastased kupongid..
Postimehe lugejate saadetud riigikogulaste palgatõusu vastased kupongid.. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu võib enda ja teiste kõrgemate ametisikute palkade külmutamise otsustada juba paari nädala pärast, kuid kas saadikute palgad ka 1. jaanuarist külmutatakse, pole siiani selge.

Täna otsustas põhiseaduskomisjon, et nii saadikute kui riigijuhtide ja teiste kõrgemate ametiisikute palkade külmutamise eelnõud tulevad järgmisel teisipäeval riigikogu saali teisele lugemisele, rääkis komisjoni esimees Väino Linde Postimees.ee'le.

Ta lisas, et ilmselt võtab riigikogu mõlemad seadused vastu juba ületuleval nädalal.

Linde sõnul on suur tõenäosus, et kõrgemate riigiametnike ja riigijuhtide palkade külmutamine õnnestub jõustada järgmise aasta 1. jaanuarist. Aga millal jõutakse saadikute palkade külmutamiseni, ei soostunud ta ütlema.

«Peab vaatama, kuidas edasi kujuneb,» sõnas ta. Linde sõnul ei ole õnneks riigikogu liikmete palkade külmutamisega seonduv rahaline kokkuhoid eelarve mõistes väga suur, vaid peaks jääma alla 10 miljoni krooni.

«Kindlasti oleks see märgilise tähendusega, kui [saadikute - toim] palkade külmutamine jõustuks esimest jaanuarist,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles