Pronksöö-protsessil jätkus lindistuste kuulamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Harju maakohtu pronksöö-protsessil kuulati täna Öise Vahtkonna liikmete telefonikõnede salvestusi.


Istungi alguses kuulati Dmitri Linteri kõnesid, mis olid pärit ööl vastu 27. aprilli 2007. Roppuste küllus ühe kaasvestleja kõnes kutsus kohtusaalis esile naeru.

Linteri sõnul istus ta kodus ja oma silmaga midagi ei näinud ning kõigist sündmustest kuulis kaaslaste emotsionaalsete juttude kaudu.

Järgmisel hommikul andis Linter oma väitel umbes 50 telefoniintervjuud Vene meediale, neist mõnda kuulati ka kohtusaalis. Peamiselt räägib ta politsei provokatsioonidest ja nende jõhkrast käitumisest.

Kohtusaalis kuulati ka Linteri telefonivestlust Dimitri Klenskiga, mis oli pärit 9. märtsist 2007. Kõnes on muu hulgas juttu Öise Vahtkonna nn kolmandast grupist, keda Linter iseloomustab kui radikaalselt meelestatuid.

Veel räägib Linter uutest ideedest ja sellest, et «valmistatakse ette teatud töid». Tema sõnul tuleb aga radikaalide õhinat summutada, revolutsionäärid tuleb korrale kutsuda.

Ühes telefonikõnes lubab Klenski teha kõik selleks, et õhutada rahvast ja trükkida lendlehti ning kurtes samas selle üle, et elanikkond neid ei toeta.

Klenski ja tema kaaslased kaebasid organiseerimatuse ja kaose üle.

Mark Sirõk pöördus kohtuniku poole küsimusega edasise audiolindistuse kuulamise otstarbekuse üle. Tema hinnangul ei saa neid süüdistada ühegi alusel.

Kohtunik viitas aga menetlusnormidele, mille alusel kõik kohtuasjale lisatud audiomaterjalid kuulatakse üle.

Pronksöö-protsessi järgmised istungid peaksid toimuma 10., 11., 13., 14. novembril ja 10., 11. ja 12. detsembril 2008.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles