Töötukassa koolitab 400 fassaadisoojustajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti töötukassa
Eesti töötukassa Foto: Elmo Riig / Sakala

Töötukassa koostöös Eesti maalrite liiduga koolitab lähiajal välja üle 400 fasaadisoojustuse kvalifikatsiooniga spetsialisti, lisaks määrati esmatähtsad koolitusvaldkonnad.

Töötukassa juhatus kinnitas eelmise nädala lõpus tööturukoolituste eelisvaldkonnad, mida muu koolitustegevuse kõrval edaspidi järgitakse. Koolituspõhimõtted vaadati üle koostöös Arengufondi, EASi ja Tartu Ülikooli majandusteaduskonnaga, teatas töötukassa.

Ühiste arutelude käigus leiti, et töötukassa peab ennekõike jätkama konkreetsete töötute ja tööandjate vajadustest tulenevate koolituste pakkumist. Lisaks pidasid osapooled tähtsaks toetada tööturukoolituste pakkumisega tööjõu ettevalmistamist võimalikele kasvusektoritele.

Esmatähtsate valdkondadena, mille tööjõu vajadust on töötukassal erinevate koolituste pakkumisega võimalik toetada, kinnitati tööstus-, meditsiini- ja heaoluteenuste, laonduse ja veonduse ning niinimetatud roheliste töökohtade valdkonnad.

«Eestis tegutsevad ettevõtted on täna hästi ära kasutamas uue majandustõusu võimalusi ja samuti kogeme potentsiaalsete investorite kasvavat huvi Eestisse investeerida. Selleks on vaja tänasest teistsuguste oskustega töötajaid ja juhte. Töötukassa poolt algatatud töötajate tulevikuvajadusi arendav projekt on seetõttu olulise tähtsusega ja lisab täiendavad võimalused Eesti ettevõtete konkurentsivõime tõstmiseks,» märkis EASi juhatuse esimees Ülari Alamets.

Mõned nende valdkondade tellimused, näiteks soojusisolatsiooni liitsüsteemide (SILS) paigaldaja, paneelhoonete vuugitööde spetsialisti, forwarderioperaatori, raietöölise, palkmajaehitaja, masinõmbleja, keemiaprotsesside operaatori, arvjuhtimisega metallilõikepinkide operaatori, klienditeenindaja koolitus majutamise ja toitlustamise erialadel, on juba töös.

Koostöös tööandjate ja koolitusasutustega pannakse paika ja tellitakse pingi- ja masinaoperaatori baaskoolitusi ning väiketöötlemise koolitusi koos mahetöötlemise ja ettevõtlusõppega üle Eesti.

«Töötuid tööle aitavate koolitusprogrammide väljatöötamise juures on esmatähtis tõhus ning paindlik koostöö tööandjate, koolide ja erialaliitude vahel ja oskus näha asju pikemas perspektiivis,» ütles töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel.

Tellitavate koolituste mahud, tulemused ja prioriteedid vaadatakse üle kaks korda aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles