Lätlased peavad oligarhideks Lembergsit, Šķēlet ja Šlesersit

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ventspilsi linnapea Aivars Lembergs
Ventspilsi linnapea Aivars Lembergs Foto: SCANPIX

Lätis läbi viidud arvamusküsitluse tulemused näitavad, et 81 protsenti lõunanaabritest usub, et Aivars Lembergs, Andris Šķēle ja Ainars Šlesers on oligarhid.

Telekanali LNT tellitud ja meediauuringute agentuuri TNS Latvia läbi viidud uuringu tulemuste kohaselt usub vaid seitse protsenti küsitletutest, et Lembergs, Šķēle ja Šlesers pole oligarhid. Arvamus puudus 12 protsendil osalenutest, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

Ventspilsi mõjukas linnapea Lembergs on ühtlasi ka võimuliitu kuuluva Roheliste ja Põllumeeste Liidu (Zaļo un Zemnieku savienība - ZZS) liider. Šķēle ja Šlesers kuuluvad valimisliitu Hea Läti Eest (Par Labu Latviju!).

Küsitluse tulemustest selgus ka, et 89 protsenti vastanutest leidis, et oligarhid suudavad mõjutada parlamendi, valitsuse ja teiste riigiasutuste otsuseid. Vaid seitse protsenti leidis, et oligarhidel puudub võim riigiasutuste tegevust mõjutada. Neljal protsendil puudus selles küsimuses arvamus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles