Venemaale sobib president Obama

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: AFP / Scanpix

BBC Vene teenistuse Moskva büroo ülem Konstantin Eggert ütles intervjuus KUKU raadio Ärataja eriprogrammile, et venelasi rõõmustab demokraat Barack Obama võimalik võit USA presidendivalimistel.



BBC korrespondent ütles, et venelastel on jäänud mulje, et Obamaga on lihtsam asju ajada kui radikaalsema vabariiklase John McCainiga.

Obama võit annaks Venemaale ka võimaluse jätkata uue julgeolekuleppe temaatikat. Samas on Eggerti sõnul viimasel ajal hakanud Moskvas levima ka kõhklused, pole nimelt kuigi täpselt teada, millise suuna Obama presidendina Venemaa suhtes võtab.

Ajalugu on näidanud, et vabariiklastest president on Venemaale ja varasemast ajast Nõukogude Liidule paremini sobinud, sest demokraadid räägivad Venemaale ebamugavatel teemadel nagu inimõigused.

BBC korrespondent Eggert lisas, et kindlasti ei ole juhus, et Venemaa president Dmitri Medvedev oma esimese olukorrast riigis kõne just tänasel päeval peab

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles