Piletikontrolli peljanud bussijuht jättis lapse peatusesse maha

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti ilma piletita sõitja pärast karistada saanud bussijuht jättis uue karistuse hirmus kuukaardi koju unustanud lapse maha.
Hiljuti ilma piletita sõitja pärast karistada saanud bussijuht jättis uue karistuse hirmus kuukaardi koju unustanud lapse maha. Foto: Virumaa Teataja / fotolavastus

Eelmise reede pärastlõunal jättis bussijuht Lääne-Virumaal sõidukaardi ja piletirahata üheksa-aastase lapse õpilasringi bussist maha, sest kartis piletikontrolli.

Eelmise nädala reedel kell 14.30 Kadrinast väljunud liinibussi juht ei lasknud Kadrina koolist koju Rõmeda külla minevat üheksa-aastast poissi bussi peale, sest laps oli õpilase tasuta sõitu lubava kuukaardi koju unustanud ning piletiraha ei olnud tal kaasas, kirjutab Virumaa Teataja.

Aastaid seda liini sõitnud bussijuht Leo Laast põhjendas oma tegu sellega, et kui kontroll oleks avastanud sõidudokumendita reisija, saanuks bussijuht karistada.

Tööandja imestab

Järve Bussipargi ekspluatatsiooniosakonna juhataja Vitalia Bassarada sõnul tuleb sageli ette juhtumeid, et õpilasel sõidukaart koju ununeb ja siis peab ta ostma pileti. Bassarada soovitas anda lastele alati kaasa pisut raha juhuks, kui kaart kusagile kaob või, nagu antud loos, koju ununeb.

Siiski avaldas osakonnajuhataja imestust bussijuhi käitumise üle, sest pileteid kontrolliv pealinna ettevõte koostab rikkumise korral vaid akti, karistuse üle otsustab ikkagi bussifirma.

«Kuna seda juhtumit oli võimalik kergesti kontrollida, poleks bussijuhti rikkumise eest kohe kindlasti karistatud,» kinnitas Vitalia Bassarada, lisades, et juhi kummalise käitumise taga võis olla tema hiljutine karistamine piletita reisija vedamise eest.

Isa sõitis ise lapsele järgi

Rõmeda külavanem Ene Kiirkivi sai juhtunust teada tema poole abipalvega pöördunud poisi emalt, kes telefonitsi teatas, et tema poeg nutab Kadrina bussipeatuses ega oska midagi ette võtta.

Kahjuks ei saanud ka külavanem aidata ja õpilasele paarikümne kilomeetri kaugusele järele sõita. Küll aga võttis ta kohe ühendust bussijuhi endaga, kes lubas poisi paari tunni pärast järgmise ringiga peale võtta. Väikese lapsega kodus olev pereema ei jäänud ootama, vaid helistas abikaasale, kes oma tööpostilt Võsul kiiresti lahkus ja lapsele järele sõitis.

Lääne-Viru maavalitsuse hariduse- ja kultuuriosakonna juhataja Marge Lepiku hinnangul on seadusandluses lüngad selle kohta, mis puudutab lapse teekonda kooli ja sealt koju.

Reguleeritud on jalgsi liikumisel teekonna pikkus ja aeg, kuid vastutusest selle teekonna vältel pole kusagil sõnakestki juttu. Omavalitsus on küll kohustatud korraldama õpilaste veo, kuid vastutust sellega ei kaasne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles