Brown nimetas Obama võitu inspireerivaks

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendkuningriigi peaminister Gordon Brown.
Ühendkuningriigi peaminister Gordon Brown. Foto: Reuters / Scanpix

Ühendkuningriigi peaminister Gordon Brown õnnitles USA 44. presidendiks valitud Barack Obamat, andes positiivse hinnangu tema tulevikuvisioonidele.


«Ühendriikide ja Ühendkuningriigi vahelised suhted on elulise tähtsusega meie jõukuse ja julgeoleku seisukohalt. Barack Obama alustas inspireerivat kampaaniat, mille liikumapanevaks jõuks olid tema progressiivsed väärtused ja tulevikuvisioon,» ütles peaminister Brown, vahendas BBC News.

«Ma tean, et Barack Obama ja meie jagame paljusid väärtusi. Meil mõlemal on otsusekindlust näidata, et valitsus saab majanduslikult keerulisel ajal tegutseda õiglaselt inimeste hüvanguks,» lisas Brown, kes avaldas lootust, et tal õnnestub teha aastaid Obamaga tihedat koostööd.

Brown kiitis ka vabariiklaste presidendikandidaadi John McCaini väärikust, millega ta on kogu elu oma kodumaad teeninud.

Opositsiooniliider ja konservatiivide juht David Cameron nimetas Obamat «uue generatsiooni esimeseks juhiks». Tema hinnangul vajavad inimesed keerulises majanduslikus olukorras muutusi ja Obama on just õige inimene, kes suudab seda Ühendriikide poliitikasse tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles