Justiitsministeerium ei toeta teist ülestõusmispüha riigipühana

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI ülestõusmispühade öisel missal.
Paavst Benedictus XVI ülestõusmispühade öisel missal. Foto: SCANPIX

Justiitsministeerium teeb neljapäeval valitsusele ettepaneku jätta toetuseta Keskerakonna algatatud eelnõu, mille järgi muutuks teine ülestõusmispüha riigipühaks.

Justiitsministeeriumi hinnangul ei selgu eelnõu seletuskirjast, millised on Eesti keskmise töönädala pikkuse lühendamise võimalikud mõjud sisemajandusele, ühtlasi märgib ministeerium, et töönädala lühendamise üheks negatiivseks tagajärjeks võib olla tööinimese sissetulekute vähenemine.

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon algatas mai keskel riigikogus seaduseelnõu, mis muudaks ülestõusmispühade teise püha riigipühaks ja puhkepäevaks.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikme Priit Toobali sõnul lihtsustuks seadusemuudatusega kõige enam nende ettevõtete olukord, kes peavad suhtlema teistes riikides asuvate ema- või tütarettevõtetega.

«Põhjamaades ning Lätis ja Leedus, kellega on Eestil kõige tihedam majanduslik seotus, on ülestõusmiste 2. püha riigipüha ja puhkepäev. Rääkimata pangatehingutest, mis sel päeval kogu Euroopas ei toimi,» lisas Toobal.

Euroopa Liidu liikmesriikidest ei ole praegu ülestõusmispühade teine püha puhkepäev vaid Eestis, Maltal ja Portugalis.

Toobali sõnul väheneb eelnõu jõustumisel Eestis keskmine töönädala pikkus, kui samas ei jääks see siiski Euroopa Liidu keskmisest lühemaks.

«Leian, et üks puhkepäev lisaks kuluks Eesti inimestele ära, eriti arvestades seda, et kogu ülejäänud Euroopa nagunii sel päeval puhkab,» ütles Toobal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles