Politsei kohaldas Ikla piiripunktis kuuele veokile liiklemiskeelu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikla piiripunkt
Ikla piiripunkt Foto: Ants Liigus

Politsei kontrollis teisipäeval ja kolmapäeval Ikla piiripunktis kokku 62 raskeveokit ning umbes pooltel avastati erinevaid rikkumisi, kusjuures kuue veoki tehniline seisund oli nii puudulik, et nad tuli liiklusest kõrvaldada. Vahele jäi ka üks alkoholi tarvitanud veokijuht.

Samas oli korrakaitsepolitseiosakonna liikluspolitseiniku Priit Tuuna sõnul positiivne, et veokitel ei esinenud nii palju tehnilisi probleeme, kui on avastatud varasemate kontrollide käigus.

«Murettekitavalt palju on aga sõidu- ja puhkeaja nõuete rikkumisi. Need võivad liikluses kaasa tuua juhi reaktsioonikiiruse languse või roolis uinumisega seotud õnnetused. Täiesti lubamatu on aga asuda 40 tonnise veoki rooli alkoholi tarvitanuna,» ütles Tuuna.

62st kontrollitud veokist olid puudusteta 31 autot. Samuti ei olnud probleeme kahe üle vaadatud bussiga. Kokku avastati 13 sõidu- ja puhkeaja nõuete rikkumist, kaheksal juhul ei vastanud normidele sõidukite mass või mõõtmed ning kuue veoki tehniline seisund oli nii puudulik, et nad kõrvaldati liiklusest.

Kahepäevasel politseioperatsioonil osalesid kõikide prefektuuride kommertssõidukite järelevalvega tegelevad ametnikud ning korrakaitsepolitseiosakonna liiklusüksus.

Läänemeremaid ühendava raskeveokite liiklusohutusprojekti C.A.S.H raames olid Iklas
ka politseinikud kaheksast välisriigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles