Ansip: Eestil ja Poolal on sarnased energiamured

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Donald Tusk.
Poola peaminister Donald Tusk. Foto: AP / Scanpix

Täna toimunud Eesti ja Poola peaministri kohtumisel tõdeti, et Eestil ja Poolal on energeetika valdkonnas mitmed sarnased olulised mured, mis peavad saama lahenduse.

Tänasel Andrus Ansipi ja Poola peaminister Donald Tuski kohtumisel olid kõne all peamiselt energeetika valdkond ning kliima-energiapaketiga seotud küsimused, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Peaminister Andrus Ansipi rõhutas, et oluline on aga kogu Euroopa Liidu huvide järgimine ning liidu huvides on jõuda paketi heakskiitmiseni juba selle aasta lõpus.

«Eesti jaoks on kliima-energiapakett ja energiajulgeolek lahutamatult seotud. Paketi vastuvõtmine ei tohi halvendada meie energiajulgeolekut,» kinnitas Ansip.

Ansipi sõnul on Eesti jaoks eriti oluline, et ka kolmandad riigid võtaksid endale tulevikus Euroopa Liiduga sarnased kohustused kasvuhoonegaaside emissioonide piiramisel.

«Juhul kui kolmandad riigid seda ei tee, tekib ebavõrdse konkurentsi oht,» tõdes Ansip. Peaministri hinnangul on üheks lahenduseks kolmandatest riikidest imporditava elektri kaasamine emissioonikaubanduse süsteemi.

Kohtumisel olid teemaks ka teised energiajulgeolu meetmed, eriti Läänemere piirkonnas energiaühenduste loomine.

«Mul on hea meel, et kõigil piirkonna riikidel on poliitilist tahet selle teemaga kiireks edasiminemiseks. See aitab kaasa tõelise energia siseturu loomisele,» lisas Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles