Uutmoodi peedisalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uutmoodi peedisalat
Uutmoodi peedisalat Foto: Jann Heinmaa

4 sööjale

u 12 väikest värsket kartulit või 4–5 suurt kartulit, eelmisel päeval keedetud

2–3 kooritud keedupeeti

1 kooritud küps avokaado

4 sl hakitud või terveid kappareid

1 sidruni riivitud koor ja 3 sl mahla

1–2 dl hakitud murulauku

8 sl hapukoort

4 sl majoneesi

1 sl sinepit

soola-pipart

250 g meelepärast kala (suitsetatud, marineeritud, praetud või soolatud)

Kaunistuseks tillioks ja sidruniviil, serveerimiseks musta leiba.

Tükelda salatiained ja sega kergelt kokku. Eraldi kausis klopi hapukoor, majonees, sinep, sidrunimahl ja -koor kastmeks. Maitsesta soola ja pipraga. Vala kaste salatile otse serveerimisel või sega ettevaatlikult tükeldatud ainetega. Arvesta, et kala võib olla tavapärasest soolasem, seepärast hinda enne kastme maitsestamist kala soolasust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles