Demokraadid ärgitavad seksiskandaali sattunud kongresmeni lahkuma

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Weiner
Anthony Weiner Foto: SCANPIX

USA esindajatekoja liige ja demokraatide tõusev täht Antohony Weiner (46) sattus endast tehtud nilbete piltide tõttu, mida ta saatis netisõbrannadele Facebooki ja Twitterisse, surve alla.

Üleskutseid tagasiastumise kohta hakkas kostma eile ehk siis kaks päeva pärast ülestunnistust intiimsest kübersuhtlusest, vahendas The Philadelphia Inquirer. Varem väitis mees, et ta pole endast tehtud pilte kellelegi saatnud ja kinnitas, et langes kräkkeri ohvriks.

Weineri tagasiastumist nõudvate poliitikute seas on ka demokraate, kes taunivad kongressiliikmest parteikaaslase sellist käitumist.

Demokraadist kongresmen Allyson Schwartz tunnistas, et ta on kuulnud juba piisavalt skandaalist, mis on partei imidžit rikkunud. «Oma valijaskonna austamine on põhireegliks Kongressi liikme jaoks. Anthony Weineri solvava käitumise valguses ta peaks astuma tagasi,» ütles Schwartz.

«Ameeriklastena on meil õigus oodata Kongressi liikmetelt, meie maa liidritelt, paremat käitumist. Ma ei arva, et me peaksime seda aktsepteerima,» lisas ta.

Mees ise lahkuda ei kavatse. Ta tunnistas, et on sotsiaalmeedia vahendusel suhelnud viimase kolme aasta jooksul kuue naisega, kuid ta ei ole nendega isiklikult kohtunud.

Lisaks kirjutas eilne The New York Times, et Weineri abikaasa Huma Abedin (35) on lapseootel. Abedin, kes töötab välisministri Hillary Clintoni abina, abiellus Weineriga aasta tagasi.

Abedin viibib koos Clintoniga praegu ringreisil Lähis-Idas ja Aafrikas.

Weinerit on peetud võimalikuks järgmiseks New Yorgi linnapeaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles