Kaitseministeerium kärbib välisesindajate arvu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kaitseministeeriumile.
Vaade Kaitseministeeriumile. Foto: Peeter Langovits

Järgmise paari aasta jooksul vähendab kaitseministeerium viiendiku võrra välisteenistujate ametikohtade arvu, et tõhustada kaitsepoliitiliste eesmärkide täitmist ja leida lisaraha parimate spetsialistide hoidmiseks.

Kaitseministeeriumi välisesindajad on diplomaatilistel ametikohtadel erinevates riikides ja kaitsestruktuurides, nagu NATO ja Euroopa Liit, teenivad ametnikud ja kaitseväe kaadrikaitseväelased, sealhulgas kaitseatašeed.

Kaitseministeerium on viimase poole aasta jooksul analüüsinud, kuidas korrastada valitsusalas juhtimisstruktuure ja vähendada kulusid, teatas ministeeriumi avalike suhete osakond.

Muuhulgas on jõutud järeldusele, et piiratud rahaliste võimaluste kontekstis tuleb ümber hinnata ka välisteenistuse valdkond.

Kaitseministeeriumi kantsleri Mikk Marrani sõnul on tegevuskulud riigiasutustes järgmiseks neljaks aastaks külmutatud, mistõttu tuleb leida sisemisi ressursse, et motiveerida häid spetsialiste ja takistada tööjõu väljavoolu riigikaitse valdkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles