President andis narkoäri eest aastaid vangis istunud naisele armu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves otsustas armu anda narkoäri eest üheksaks aastaks trellide taha mõistetud Niina Grigorjevale, et naine saaks hoolitseda rasket haigust põdeva lähisugulase eest.

Presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam rääkis Postimees.ee´le, et riigipea hinnangul on antud juhul on armuandmine õigustatud, kuna suurem osa pikast vanglakaristusest on kantud ning Grigorjeva tunnistab süüd ja kahetseb kuritegu.

«Uue kuriteo toimepanemine on ebatõenäoline ning perekondlik traagiline olukord nõuab kiiret sekkumist,» märkis Sildam. Grigorjeva palus armu, et ta saaks hoolitseda oma 85-aastase lähisugulase eest, kes põeb rasket haigust ja vajab ööpäevaringset kõrvalabi.

Naine mõisteti narkootiliste ainete ebaseadusliku käitlemiste eest üheksaks aastaks vangi ning praeguseks on ta sellest ära kandnud kuus. Pärast vanglast vabastamist allutatakse Grigorjeva käitumiskontrollile.

Naise kahte varasemat armuandmispalvet Ilves ei rahuldanud, leides, et toona polnud need õigustatud.

President on veendunud, et narkootikumidega kauplemine kuitahes väikeses ulatuses on tõsine oht rahva tervisele ja siseriiklikule julgeolekule ning karmid karistused on siinkohal vajalikud.

Kõik ülejäänud kümme armuandmispalvet jättis Ilves rahuldamata. Armu palusid ka neli tapjat, kes kannavad raskete veretööde eest pikki vangistusi - Ljudmilla Abakova, Juri Kramskoi, Aleftina Kuprina ja Ketlin Sassian.

Ka ei saanud presidendilt armu erinevate kuritegude eest karistust kandvad Hermo Kaasik, Kristian Kala, Nikolai Kohtov, Siimu Pesuri, Leoinid Rubanjak ja Vladimir Vähhe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles