Prokuratuur: Arnold Meri ekspertiis ei välista kohtupidamist

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Meri võidupüha tähistamas..
Arnold Meri võidupüha tähistamas.. Foto: Toomas Huik.

Prokuratuuri hinnangul ei välista genotsiidis süüdistatavale Arnold Merile tehtud tervisekspertiis kohtuprotsessi jätkamist, kuna ekspertiisi tulemused on vaid soovitusliku iseloomuga.


«Antud ekspertiisiakt prokuratuuri ei rahulda, sest seal on öeldud, et Arnold Meril ei ole soovitatav osaleda vaimset ja füüsilist ülepinget tekitavates toimingutes,» ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Jüri Pikma pressiesindaja vahendusel ERR Uudistele.

«Kuna tegemist ei ole kategoorilises vormis väljendatud kohtupidamist eitava seisukohaga, siis tulebki täpsustada, millistel tingimustel kohtupidamise jätkamine on võimalik,» lisas Pikma.

Selleks on Pikma sõnul kaks võimalust: kas esitada ekspertiisi raames ekspertidele täiendavad küsimused või kuulata eksperdid nendes küsimustes üle kohtus.

Arnold Merile tehtud terviseekspertiis ei soovita mehe tervisliku seisundi tõttu tema üle kohtupidamist jätkata.

«Ekspertiis on tehtud ja edasi saadetud prokurörile ja Arnold Meri kaitsjale, kes otsustavad, mis edasi saab,» rääkis Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu.

Meri kohtuasjaga tegelev prokurör läks aga sellest esmaspäevast kolmenädalasele puhkusele, mis võib Kirsipuu sõnul prokuratuuri edasisi samme edasi lükata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles