Halli passi omanike enamik soovib vastsündinule Eesti passi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilma kodakondsuseta vanemad soovivad, et nende vastsündinud laps saaks Eesti passi.
Ilma kodakondsuseta vanemad soovivad, et nende vastsündinud laps saaks Eesti passi. Foto: Corbis / Scanpix

Rahvastikuminister Urve Palo sõnul soovib kaks kolmandikku kodakondsuseta vanematest, et nende vastsündinud laps saaks Eesti passi.

«Sellel aastal on sündinud viimastel andmetel natuke üle 600 lapse, kes on sündinud perre, kus vanematel puudub kodakondsus,» rääkis rahvastikuminister Urve Palo täna riigikogu infotunnis.

Tema kinnitusel on üle 400 nendest avaldanud soovi, et kodakondsus- ja migratsiooniameti töötajad võtaksid nendega ühendust ja aitaks taotleda nende lapsele Eesti Vabariigi kodakondsust.

«Seda informatsiooni, et väga palju on võetud Venemaa Föderatsiooni kodakondsust, on mul raske seda kommenteerida selle pärast, et see info ei ole kontrollitav,» selgitas Palo.

Tema sõnul saab ta kodakondsus- ja migratsiooniameti statistika alusel väita, et tänavu on 1800 Vene passi omanikku taotlenud Eesti alalist elamisluba.

«Need numbrid, mis räägivad üle 3000st, mul on raske kommenteerida, kust need tulnud on,» nentis rahvastikuminister.

Tema sõnul on alati olnud inimesi, kes on otsustanud Venemaa Föderatsiooni kodakondsuse kasuks. «Seal on ka puht pragmaatilisi põhjusi, näiteks öeldakse, et siis on lihtsam ikkagi Venemaale minna õppima või sugulastel külas käia või tööle,» rääkis Palo.

Minister rõhutas, et Eesti riigi huvides on ja riik teeb omalt poolt kõik, et öelda valiku ees olevatele inimestele inimestele:«Eesti riik ootab teid oma kodanikeks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles