Maruste loodab jälitustegevuse kontrolli alla saada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Maruste
Rait Maruste Foto: Artur Sadovski / Postimees

Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste avaldas lootust, et parlament suudab saavutada jälitustegevuse üle demokraatlikku kontrolli.

Põhiseaduskomisjoni initsiatiivil toimus täna põhiseaduskomisjoni, õiguskomisjoni ja julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni ühisistung, kus õiguskantsler Indrek Teder esitas ülevaate-analüüsi isiku põhiõiguste järgimisest jälitustegevuses, vahendas riigikogu pressiesindaja.

Istungi rõhuasetus oli teabevahetuse varjatud jälgimisel ja pealtkuulamisel ning puudutas valdavalt jälituse kriminaalmenetluslikku külge.

Põhiseaduskomisjoni esimehe Maruste sõnul esineb valdkonda puudutavaid kaebusi palju, mistõttu on jälitustegevusest ülevaate saamine ja selle korrastamine istungil osalenud komisjonide üks olulisi tegevussuundi eesmärgiga tagada igaühe põhiõiguste ja -vabaduste kaitse.

Istungil viibinud komisjonide liikmed esitasid õiguskantslerile hulgaliselt küsimusi nii pealkuulamiseks väljastatava kohtuloa, jälitustegevuse käigus kogutud andmete kasutamise ja säilitamise, läbiotsimiste korraldamise kui ka kontrollsüsteemi kohta.

Maruste peab oluliseks antud valdkonna üle demokraatlikku kontrolli saavutamist ning loodab, et parlamendi käesolev koosseis jätkab vastava õigusnormistiku täiustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles