Pentus tutvustas Balti kolleegidele Luitemaa looduskaitseala

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolkuse matkarada Luitemaal.
Tolkuse matkarada Luitemaal. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Täna kohtusid Pärnus Eesti, Läti ja Leedu keskkonnaministrid, et arutada keskkonnaalast koostööd, pärast ametlikku kohtumist viis keskkonnaminister Keit Pentus delegatsioonid Luitemaa looduskaitsealale, kus tutvustas neile Tolkuse matkarada ja värskelt rahvusvahelise tunnustuse saanud kaitseala.

Kokkusaamise põhiteemadeks olid kaitsealade parem majandamine, merekeskkonna seisund, piiriveekogudega seonduv ning keskkonnavaldkonna rahastamine Euroopa Liidus pärast 2013. aastat, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

«Balti riikidel on keskkonnaalaselt palju ühiseid teemasid ning tihti ka sarnaseid muresid. Näiteks vahetasime kolleegidega kogemusi, kuidas on kolmes riigis lahendatud merre ehitamise küsimused. Ka on meie ühine eesmärk mere keskkonnaseisundi parandamine,» ütles keskkonnaminister Keit Pentus.

Kolme riigi delegatsioonid külastasid pärastlõunal Luitemaa looduskaitseala ning käisid läbi 2,2 kilomeetri pikkuse rabas asuva Tolkuse matkaraja. Keit Pentus andis kaitseala valitseja, keskkonnaameti esindajale Agu Leivitsale üle ka sertifikaadi selle kohta, et Luitemaa on arvatud Ramsari konventsiooni kohaselt rahvusvahelise tähtsusega märgalade hulka.

«Kui kultuuripärandi puhul on üheks tähtsamaks tunnustuseks UNESCO maailmapärandi nimekirja arvamine, siis looduskaitse puhul on sama oluliseks tunnustuseks Ramsari sertifikaat. Luitemaale vastava staatuse omistamine on väga suureks tunnustuseks ja märgiks, et meie kaitsealad on hästi hoitud,» sõnas Pentus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles