Herman Simmi naine lasti eile õhtul vabaks

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavalaternate tuhmis valguses viisid kaitsepolitseinikud eile õhtul Simmide Saue kodust kaasa maale, mis tõsteti kahte eravärvides autosse.
Tänavalaternate tuhmis valguses viisid kaitsepolitseinikud eile õhtul Simmide Saue kodust kaasa maale, mis tõsteti kahte eravärvides autosse. Foto: Raigo Pajula

Kaitsepolitsei korraldas riigireetmisele kaasaaitamises kahtlustatavale Heete Simmile eile eriti töise ja tegusa päeva, mis lõppes naise vahi alt vabastamisega kella 20 paiku õhtul.


Eile hommikul enne kella kümmet keeldus Heete Simmi kaitsja advokaat Sven Sillar Postimehele intervjuu andmast, sest ruttas Tallinnas Toompuiesteel asuvasse kapo peakontorisse, et osaleda varem politseiameti juhtkonda kuulunud endise juristi ligi neli tundi kestnud ülekuulamisel.


Pärast kella 14 taas telefonile vastanud Sillari sõnul on tema klient enesele truuks jäänud ja keeldub endiselt riigireetmisele kaasaaitamise süü tunnistamisest.


Tol hetkel ei teadnud Heete Simmi peatsest vabastamisest ka veel mitte Sillar.


Pärast seda kui naist küsitleti detailselt iga uurimisega selgitatud arvatava kuriteofakti kohta, viidi ta pärastlõunal veel erakorralisele väljasõidule Simmide Sauel asuvasse koju, kust võeti kaasa perekond Simmide kunstikogu.


Arvatavasti just kunstispetsialisti osavõtul võeti seintelt maha, pandi kirja, pakiti ja viidi kapo autodega Simmide Saue kodust minema paarkümmend väärtuslikku kunstiteost.


Kaitsepolitseinikud laadisid raamitud maale täis kahe auto pakiruumid ning suundusid linna, kus väärtuslikud esemed hoiule anti. Ilmselt oli tegu järjekordse etapiga Simmide vara arestimisel. Varem on võõrandamiskeeld seatud nende autole ja kinnisvarale.


Heete Simm vabastati õhtul hiljem kaitsepolitseis. Tema abikaasa Herman Simm jäi aga endiselt arestimajja, kus ta end viimasel ajal kuigi hästi ei tunne. Nagu Herman Simm, on ka Heete vajanud oma advokaadi sõnul viimasel ajal arestimajas erakorralist arstiabi ning kiirabi on pidanud teda seal turgutamas käima.


Sellest hoolimata ei kavatsenud Sillar eile taotleda naise vabastamist kehva tervise põhjendusel. «Loodan, et Heete saab vabaks ka niisama, sest mis põhjust on teda edasi vahi all hoida?» küsis advokaat Sillar. «Muidugi, kõik sõltub siin prokuröri armulikkusest.» Prokuratuuri armulikkust sai Heete Simm tunda juba mõni tund hiljem.


Põhja ringkonnaprokuratuur keeldus eile õhtul Postimehele maalide äraviimist ja Heete Simmi vabastamist kommenteerimast, selgitades, et menetlustoimingute kohta prokuratuur selgitusi ei anna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles