Jüri Luik: NATO säästab Eestit Gruusia saatusest

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suursaadik NATOs Jüri Luik.
Eesti suursaadik NATOs Jüri Luik. Foto: Liis Treimann

Veidi üle aasta Eesti suursaadikuna NATOs ametis olnud Jüri Luik ütleb oma selle aja esimeses intervjuus, et Eestil ei ole põhjust karta relvastatud konflikti Venemaaga, sest erinevalt Gruusiast oleme me NATO liige.

Samuti ei ole Luige hinnangul Herman Simmi juhtum heitnud Eestile NATOs suurt varju, sest kahjuks on mitmes teiseski riigis tabatud Vene spioone, kirjutas Maaleht.

«Õnneks on nad mitmel pool ka kätte saadud ja kindlasti hinnatakse seda, et Eesti suutis rahvusvahelise koostöö raames Simmi tabada. Loomulikult eeldatakse meilt ka väga professionaalset analüüsi, milline luureinfo või NATO sisemine info on kompromiteeritud ehk muudetud kättesaadavaks kolmandale osapoolele; selle analüüsi tegemine praegu käib,» ütles Luik.

Luige sõnul ei mineta allianss tulevikus oma külma sõja aegset rolli sõdu pigem ennetada ning tema sõnul pole Eestil põhjust karta sõjalist kokkupõrget Venemaaga, sest NATO liikmena oleme piisavalt turvatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles