Prokuratuur: Simmi «klient» võis olla Vene välisluureteenistuse ohvitser

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm 1995. aastal siseministeeriumis pressikonverentsil.
Herman Simm 1995. aastal siseministeeriumis pressikonverentsil. Foto: Peeter Langovits.

Riigiprokuratuur avaldas täna ametlikult uurimisversiooni, mille kohaselt võis Herman Simm edastada salajast informatsiooni Vene välisluureteenistuse ohvitserile.

«Uurimisandmete kohaselt võis Herman Simm edastada salajast informatsiooni isikule, kes kasutas ühe Euroopa Liidu liikmesriigi kodaniku valeidentiteeti ning kes võis olla Vene Välisluureteenistuse (SVR) ohvitser,» teatas täna riigiprokuratuuri avalike suhete talituse juhataja Gerrit Mäesalu.

Varem on ajakirjanduses räägitud, et Simm võis edastada riigisaladusi isikule, kelle üheks nimeks oli Jesus.

Eile vabastas riigiprokuratuur Herman Simmi abikaasa Heete, kelle edasist vahi all hoidmist ei peetud enam vajalikuks, kuna enamik teda puudutavaid kiireloomulisi menetlustoiminguid oli teostatud.

Menetluse käigus on arestitud Herman ja Heete Simmi vara, et tagada võimalik riigipoolne tsiviilhagi. Riigireetmisega põhjustatud materiaalse kahju hindamine jätkub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles