Itaallased avaldavad arvamust tuumaenergia kohta

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tohutu tuumajäätmete nn tünn Roomas.
Tohutu tuumajäätmete nn tünn Roomas. Foto: SCANPIX

Itaallased hääletavad täna ja homme tuumaenergia juurde naasmise võimalikkuse üle, esialgseid tulemusi võib oodata homme õhtul.

Kui osalusaktiivsus ületab 50 protsendi ja tulemus on negatiivne, peab peaministri Silvio Berlusconi valitsus loobuma uute tuumaelektrijaamade ehitamise plaanist, vahendas AFP.

Valitsus väljendas eelmisel aastal soovi, et Itaalia taaskäivitaks hiljemalt 2014. aastal praegu nö ooterežiimil oleva tuumaprogrammi. Riik loobus tuumaenergiast 1987. aastal pärast Tšernobõli tuumakatastroofi korraldatud referendumit.

Ka saavad itaallased avaldada arvamust sellest, kas ministritele immuniteedi andvast seadusest tuleks loobuda või mitte. Kõnealune seadus sanktsioneeriti aastal 2008 ehk kohe pärast Berlusconi tagasivalimist.

Lisaks tuleb avaldada arvamust veevarustussüsteemide erastamisest. Valitsuse seisukoha järgi tagaks erastamine teeninduse senise parema finantseerimise. Idee vastaste hinnangul tõstaks see üksnes hindu.

Valimisjaoskonnad suletakse täna kell 22 kohaliku aja järgi. Homme on need avatud kell 7-15.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles