Mereväe laeva Ristna külastas Narva-Jõesuus üle 300 huvilise

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam tundsid külalised huvi vöörikahuri ja sillas paiknevate juhtimisseadmete vastu.
Kõige enam tundsid külalised huvi vöörikahuri ja sillas paiknevate juhtimisseadmete vastu. Foto: Kaitseväe pea

Eile külastas Narva-Jõesuud mereväe patrull-laev Ristna Kaitseliidu meredivisjoni väljaõppe raames, laeva käis vaatamas üle 300 huvilise.

«Mul on hea meel, et huvi riigikaitse ja mereväe vastu on Narva-Jõesuus eriti noorte seas kõrge, sest Narva-Jõesuu oli Eesti Vabariigi iseseisvuse saavutamisel oluline tugipunkt,» ütles mereväe ülem mereväekapten Igor Schvede kaitseväe peastaabi pressiesindaja vahendusel.

Mereväe ülem lisas, et riigikaitse seisukohalt on tervitatav merekaitseliitlaste aktiivne panus reservväelaste väljaõppesse.

Ristnat külastasid laupäeval lisaks mereväe ülemale maaväe ülem kolonel Indrek Sirel ja Kirde kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Martin Herem, kes kohtusid ka linnavalitsuse liikmetega. Samuti külastasid Ristnat kohaliku politsei-ja piirivalveameti esindajad, kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad.

Ristna on Soome päritolu patrulllaev, mida Kaitseliidu meredivisjon kasutab aktiivselt reservväelaste väljaõppeks. Ülesõidul Tallinnast Narva-Jõesuusse viisid merekaitseliitlased koos mereväelastega läbi erinevaid navigatsiooni ja päästeharjutusi. Kokku osales kolmepäevasel väljaõppel 14 kaitseliitlast ja viis mereväelast.

Ristna väljus Narva-Jõesuust täna kell üheksa ja naaseb Tallinnasse Miinisadamasse õhtul.

Esimene Ristna-nimeline mereväe laev külastas Narva-Jõesuud koos allveelaev Kaleviga 1937. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles