Politoloog: Venemaa tahab säilitada demokraatliku riigi kuvandit

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Föderatsiooni president Dmitri Medvedev.
Venemaa Föderatsiooni president Dmitri Medvedev. Foto: Rodionov Vladimir/ITAR-TASS

Politoloog Karmo Tüür ütleb Venemaa president Dmitri Medvedevi eilset kõnet kommenteerides, et selle sisepoliitika osa oli kantud ideest säilitada kuvand Venemaast kui demokraatlikust riigist.

Tüüri sõnul meenutasid Medvedevi mõtted kõne sisepoliitika osas oma liberaalsuselt Jeltsini-aegsete demokraatide ideid.

Tüür tõi liberaalsete lubadustena kõnest välja näiteks ideed kaasata riigivalitsemisse rohkem kodanikeühendusi ning väikeparteisid ning võidelda bürokraatia vastu.

«Medvedev juristina saab aru, et selleks, et säilitada demokraatia kuvand, tuleb need asjad seadustesse sisse kirjutada, vastasel juhul astuvad kõik jälle ainult ühte parteisse,» ütles Tüür.

Tüür nentis, et kõne välispoliitika osas oli tegemist justnagu teise mehega, kelle jutul oli lausa ähvardav alatoon.

«Medvedevi hääles oli kõvasti metalli ja ta nimetas nii Gruusia kriisis kui maailma finantskriisis USA praegust administratsiooni konkreetselt süüdlaseks,» märkis Tüür.

Tüür lisas, et kõne ajastus oli ilmselt mõjutatud USA presidendivalimistest, sest Medevedev lükkas juba välja kuulutatud kõne edasi. Politoloog oletas, et edasilükkamise põhjuseks võis olla tahtmine USA valimistulemused ära oodata, sest kõnes märgiti peamise süüdlasena just USA praegust administratsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles