Politsei tuvastas Tsahknal joobe ja veel mitu liiklusrikkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: TV3

Kui riigikogu Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv saadik Margus Tsahkna teatas möödunud nädalavahetusel avalikkusele, et politsei tabast ta Pärnus autoroolis olles alkoholi tarvitamise jääknähtudega, siis tegelikult tuvastas politsei Tsahknal alkoholijoobe ning veel mitu liiklusrikkumist.
 

Kui Tsahkna väite kohaselt näitas alkomeeter tal laupäeval
0,28-promillist joovet, siis tegelikult oli joobe suuruseks BNSi andmetel 0,28 milligrammi liitri väljahingatava õhu kohta, mis teeb promillides näiduks üle 0,5.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht kinnitas
BNSile, et Tsahknal tuvastati alkoholijoove. «Tsahknal tuvastati alkoholi lubatud piirmäära ületamine, samuti eiras ta liiklusmärgi «sissesõidukeeld» nõudeid ning tema autol oli läbimata kohustuslik tehnoülevaatus,» ütles Tammeleht BNSile.

Ta lisas, et politsei käivitas Tsahkna suhtes väärteomenetluse.

Tsahkna ütles laupäeval BNSile, et politsei tuvastas tal
alkomeetriga 0,28-promillise joobe jääknähu. Tsahkna sõnul oli tegemist tavapärase suveõhtu tähistamisega, kuid ta ei soovinud täpsustada, mida ta varem joonud oli ja kelle juures ta suveõhtut veetis. Poliitiku kinnitusel tundis ta ennast laupäeva hommikul oma auto rooli istudes täiesti kainena ja alkomeetri näit oli talle üllatuseks.

Tsahkna märkis, et politsei ei ole tema karistust veel
otsustanud, kuid ta otsustas oma vahelejäämise ise avalikuks teha.

Tsahkna avalikustas oma vahelejäämise oma Facebooki kontole tehtud sissekandes.

Tashkna nentis, et kahetseb ta juhtunut siiralt, kuid töö
jätkamist riigikogus see tema sõnul ei mõjuta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles