Ekspress Grupp peab koondama hakkama

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Eesti Ekspress.
Ajaleht Eesti Ekspress. Foto: Marina Puškar

Meediakontserni Ekspress Grupp 9 kuu kasum vähenes aastaga 37 protsenti ja see sunnib muu hulgas ka töötajaid koondama.


Ekpress Grupp on asunud kulusid vähendama. Juba on otsustatud 36 töötaja koondamine. Töötajate koondamine puudutab eelkõige Ajakirjade kirjastust, Ekspressi kirjastust, Eesti Päevalehte ja Delfit.

Neljandas kvartalis seisab ees veel täiendavaid koondamisi, mis tingitud nii reklaamimahu vähenemisest kui äriefektiivsuse tõstmiseks vajalikust tugifunktsioonide liitmisest.

Ekspress Grupi selle aasta üheksa kuu käive oli 963,3 miljonit krooni ja puhaskasum 44,1 miljonit krooni, mis on 37 protsendi võrra vähem kui mullu samal ajal.

Juhatuse esimehe Priit Leito sõnul pidurdas kasumi kasvu lisaks reklaamituru langusele kontserni mulluste ostutehingutega kaasnenud finantskulu, online-meedia arendustegevusega seotud kulud ning turunduskulud, mis seotud uute toodetega nagu kinnisvara-, auto- ja töökuulutuste portaalid ning Eesti Päevalehe uus raamatuprojekt.

Ta lisas, et kontserni üheksa kuu müügitulemustele on oma jälje jätnud majanduslangusest tulenev reklaamimahu vähenemine, mis oli kolmandas kvartalis oodatust suurem just trükireklaami osas.

Ekspress Grupi erinevate tegevusvaldkondade lõikes kasvas III kvartalis kokkuvõttes enim

online

-meedia segment, mis on kontsernile strateegiliselt oluline valdkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles