Vaher: turvalisus on märkimisväärselt kasvanud

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju.
Tulekahju. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Siseminister Ken-Marti Vaheri sõnul on viimase 10 aastaga ühiskonna turvalisus märkimisväärselt kasvanud ja vaadates statistikat, ei ole meie olukord kaugeltki kehv.

Vaheri sõnul on tugev samm allapoole tehtud näiteks liiklusõnnetustes hukkunute arvus, milles ollakse esmakordselt ka allpool Euroopa keskmist.

Samuti on Eestis kolme aastaga Euroopa Liidu riikidest kõige enam langenud tules hukkunute arv. Vaheri sõnul pidi aastatel 2006–2009 tulesurmade arv prognooside kohaselt vähenema viiendiku võrra, tegelikult oli see vähenemine aga 37%.

«Ka tänavu on viie kuuga tules hukkunud kolm inimest vähem kui eelmisel aastal ja selle väga kurva statistika sisse on juba arvestatud ka väga traagiline juhtum Haapsalus, mis nõudis kümne inimese elu,» lisas Vaher.

Samas toonitas Vaher, et nimetatud numbrid ei tähenda, et arenguruumi enam poleks.

«Ka minul siseministrina oleks hea meel, kui eeldatav majanduskasv lubaks meil rahakotiraudasid veidi lahkemalt avada,» selgitas ta. «Pean oluliseks aga seda, et teeksime kõik selleks, et ka nendes tingimustes ja nende rahaliste võimaluste piires saaksime anda omalt poolt maksimumi, et Eesti inimesed tunneksid ennast turvaliselt ja teeksid seda loomulikult ka majanduslikult mitte kõige parematel aegadel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles