Reporter.ee: politsei hävitas arestikambris kuriteo asitõendid

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere politseiosakond.
Rakvere politseiosakond. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Septembri keskel Rakvere politseiosakonda kainenema sattunud purupurjus Maksim Romanovit süüdistatakse kambrikaaslase tapmises, kuid politsei hävitas arestikambris kõik asitõendid.

17. septembril viidi Maksim Romanov kainenema, järgmisel päeval kell 15.15 ärgates leidis ka kambripõrandalt verise näoga kongikaaslase, 68-aastase Viktori, vahendas Reporter.ee.

Maksim püüdis kohe ka arestimaja töötajaid kutsuda, kuid välja tema hüüetest ei tehtud. Ka turvakaamera ees žestikuleerimine ei aidanud. Politsei avastas mehe alles siis, kui tuli kambrisse järgmist isikut tooma.

Viktor viidi haiglasse, kus ta hiljem suri.

Rakvere politseiosakonna korra eest vastutav juhtivkonstaabel lasi hävitada kõik väidetavas peksukambris asunud süütõendid. Ta oli lasknud ka kambri põranda puhtaks pesta.

Politsei algatas siseuurimise, mille tulemusel juhtivkonstaablit karistati 30-protsendilise palga alandamisega kolme kuu jooksul. Hetkel on ta esitanud politseist lahkumisavalduse.

Samuti ei eksisteeri nimetatud päeva kohta arestikambri turvakaamera salvestust, kuna väidetavalt toimus just sel päeval salvestussüsteemis tehniline rike.

Samuti pole tänaseni olemas kohtuarstlikku ekspertiisi, mis tuvastanuks Viktori surma põhjuse.

Prokuratuuri andmeil aga nägi uut arestilist kambrisse toonud politseitöötaja, kuidas Maksim Romanov trampis jalgadega Viktori rindkerel.

Maksimi süüdistatakse nüüd tapmises. Mehe ema väidab, et tapjad võivad olla hoopis politseinikud, kes pesid kambri enne uurijate tulekut verest puhtaks ja hävitasid kuriteo asitõendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles