Linnaametnikud peavad palgapoliitikat ebaõiglaseks

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Kuressaare linnavalitsuse tellitud uuringust selgub, et 61 protsenti vastanutest leiab, et linnavalitsuse palgapoliitika ei ole õiglane, mis on uuringu koostajate arvates murettekitav asjaolu.

Töötajaskonna küsitlusest ilmnes suurima teadmatust ja ebavõrdsust tekitava asjaoluna palk, sest paljud ei pidanud palgasüsteemi õigeks ja leidsid, et palgatõusu kriteeriumid võiksid olla läbipaistvamad, kirjutas Saarte Hääl.

Meeste suuremat keskmist palka selgitatakse sellega, et nad töötavad ka kõrgematel ametikohtadel, kui võrrelda sugudevahelist palkade erinevust samadel palgaastmetel, siis märgatavad suundumused puuduvad.

Küll aga näitab uuring, et kui 2008. aastal said linnavalitsuses töötavad mehed naistest keskmiselt 4,8 protsenti kõrgemat palka, siis 2010. aastal oli selleks protsendiks juba 9,3, kuigi võrdse palga auditi metoodika kohaselt on soolise palgalõhe kriitiline määr ehk piirväärtus võrdse ja ebavõrdse palga vahel 5 protsenti.

Uuringus toodi aga välja, et kuivõrd mehed moodustasid vaatlusalustel perioodidel Kuressaare linnavalitsuse töötajaskonnast vähem kui kolmandiku, siis mõjutab iga keskmisest veidi suuremat või väiksemat palka saav meestöötaja saadud tulemust olulisel määral ja ühtlasi ka kogu organisatsiooni meeste-naiste palkade erinevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles