Keskerakonna kõrgeim organ koguneb 27. augustil

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna kongress 2009. aasta detsembris
Keskerakonna kongress 2009. aasta detsembris Foto: Raigo Pajula / Postimees

Eesti Keskerakonna juhatus otsustas Keskerakonna kõrgeima organi, XIII kongressi, kus valitakse erakonna juhtkond, kokku kutsuda 27. augustil.

Kongress, kuhu on oodatud 1831 saadikut üle Eesti ehk iga kaheksas erakonna liige, toimub Tallinnas Nokia kontserdimajas, teatas partei pressiesindaja.

Vastavalt erakonna põhikirjale annavad kongressile tehtust aru erakonna volikogu esimees, fraktsiooni esimees, aukohtu esimees, revisjonikomisjoni esimees ja erakonna eurosaadikud. Samuti kuulatakse erakonna esimehe Edgar Savisaare poliitilist ettekannet ja erakonna liikmete sõnavõtte. Ühtlasi valitakse erakonnale esimees, juhatus, aukohtu esimees ning revisjonikomisjoni liikmed.

Kandidaate valitavatesse organitesse saavad Keskerakonna piirkonnad esitada 15. juunist 10. augustini. Kongress on Keskerakonna kõrgeim organ, mille kutsub kokku erakonna juhatus vähemalt kord kahe aasta jooksul. Eelmine kongress toimus 5. detsembril 2009.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles