Riik peatas Herman Simmile politseipensioni maksmise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaitseministeerium

Sotsiaalkindlustusamet peatas Herman Simmile vahi all viibimise ajaks kopsaka politseipensioni maksmise.


Sotsiaalkindlustusameti teatel on Herman Simmile pensioni maksmine peatatud alates 1. oktoobrist seoses mehe vahistamisega. Postimehe andmeil sai endine politseiameti juht Simm igas kuus ligi paarkümmend tuhat krooni politseipensioni.


Pensioni maksmine peatati seaduse alusel, mille järgi tuleb pensionärile igakuise pensioni maksmine peatada ajaks, mil inimene eeluurimise ajal vahi all viibib ja hiljem kohtus süüdimõistmise korral vanglas istub. Juhul kui kuriteos kahtlustatud Simm hiljem kohtus õigeks mõistetakse, on tal seaduse järgi õigus riigilt kogu vahepeal saamata jäänud pension tagantjärele kätte saada.


Ka tekib Simmil õigus politseipension tagantjärele kätte saada juhul, kui ta mõistetakse küll süüdi, kuid karistusena määratakse mõni muu karistus peale vabaduskaotuse. See tähendab, et Simm jääb talle ettenähtud politseipensionist ilma ka siis, kui talle mõistetakse kas või lühiaegne tingimisi vabadusekaotus. (PM)

Luureskandaal


•    Harju maakohus andis 21. septembril riigiprokuratuuri taotlusel loa vahistada Venemaa kasuks riigireetmises kahtlustatav kunagine politseiameti peadirektor ja kaitseministeeriumi julgeolekuosakonna juhataja Herman Simm ning riigireetmisele kaasaaitamises kahtlustatav Heete Simm.
•    Simmil oli kaitseministeeriumi julgeolekuosakonna juhina ligipääs NATO TOP Priority materjalidele.
•    Eesti päevalehe andmetel sai Herman Simm võõrriigile edastatud salajase teabe eest 1000 eurot ehk 15 600 krooni kuus, mis teeb pisut alla 200 000 krooni aastas, kusjuures Simm olevat raha saamist ka ise uurimisorganitele tunnistanud.
•    Heete Simm vabanes kohtu loal vahi alt üleeile õhtul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles