Kaitseministeeriumi koondamiskava oli töös juba Aaviksoo ajal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo.
Jaak Aaviksoo. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimehe Mati Raidma sõnul oli kaitseministeeriumi optimeerimisplaan analüüsimisel juba eelmise kaitseministri Jaak Aaviksoo ajal.

Komisjoni istungil viibinud kaitseministeeriumi esindajad koos ministeeriumi kantsleri Mikk Marraniga andsid koondamiskava kohta ammendavad selgitused, ütles Raidma BNSile.

«Mõistmatust ja pinget võttis maha informatsioon, et tegemist on juba eelnevalt analüüsitud optimeerimiskavaga ministeeriumi ametnike mõistes ja alguse on need analüüsid saanud juba eelmise ministri ajal. Selles mõttes ei ole siin midagi tormakat,» ütles Raidma.

Koondamisotsuse osas komisjon hinnanguid andma ei hakka, selleks on ministeeriumil endal pädevus olemas. «Kui analüüsid on korralikult tehtud ja võimalused kokkuhoiuks on leitud, siis on see ainult positiivne,» lausus Raidma. «Avalikus teenistuses otsitakse pidevalt võimalusi kokkuhoiuks ja arendatakse ka personalipoliitikat. See on normaalne asutuse arengu ja juhtimise protsessi osa.»

Kaitseministeerium teatas esmaspäeval, et augustist koondatakse 34 ametikohta, mis tähendab reaalselt umbes 20-25 töötaja koondamist. Koondatavate ametikohtade seas on 9,5 ametikohta, mis erinevatel põhjustel on praegu täitmata.

Kaitseministeeriumi kantsleri Mikk Marran selgitas esmaspäeval, et riigiasutuste tegevuskulud on teadupärast järgmiseks neljaks aastaks külmutatud, mistõttu tuleb spetsialistide hoidmiseks ja motiveerimiseks leida sisemisi ressursse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles