Ametnikud jooksutasid naist kolm aastat kurepesa pärast

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must-toonekurg.
Must-toonekurg. Foto: .

Kolm aastat ametnike käes jooksutada olnud eakas saarlanna sai eelmisel reedel keskkonnaministrilt teada, et keskkonnaametnikelt loa küsimine polnudki maamüügiks vajalik.

Enne seda oli ligi 80 aastat vana naine pidanud kolm aastat kirjavahetust erinevate ametnikega, kes väitsid talle, et luba maa müüki panekuks nad anda ei saa ning soovitasid kord maa riigile müüa, kord asendusmaad võtta, kirjutas Oma Saar.

Mitte keegi ei öelnud, et maa müüki panekuks naisel luba vaja ei olegi.

Selge vastuse sai naine möödunud reedel keskkonnaminister Jaanus Tamkivilt, kes taluliidu eestvedamisel Kuressaares põllumeestega kohtus.

«Kui te lähete koju, siis pange lehte müügikuulutus ja müüge see maa ära, sest omanikul on õigus oma maad müüa,» ütles minister naisele, lisades, et maamüügi keeld oli seadusevastane.

«Kogu lugu algas sellega, et panin 2006. aasta aprillis lehte kuulutuse, et tahan metsa müüa,» rääkis naine, kelle sõnul helistati talle juba järgmisel hommikul ja teatati, et selles metsas on must-toonekure pesa ning seega ei tohi metsa müüa ning isegi seal käimine on keelatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles