Tallinnas oli vähe leinalippe näha

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooles mastis leinalipud presidendilossi ees.
Pooles mastis leinalipud presidendilossi ees. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kuigi 14. juunil on küüditatute mäletsuseks soovitatav leinalipud välja panna, siis Tallinnas lippe väga märgata polnud.

Põgus ringsõit Tallinna kesklinnas ja Kadriorus näitas, et leinalipud ei lehvi kaugeltki mitte iga maja küljes. 14. juuni on lipupäev, mil riigilipud heisatakse leinalintidega või pooles mastis.

Lipupäevadel on kõikidel riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutustel ning avalik-õiguslikel juriidilistel isikutel kohustus heisata Eesti lipp. Ühtsustunde väljendamiseks võivad lipu heisata ka kõik teised, seisab lipuseaduses.

Kõige eeskujulikuma mulje jättis Koidula tänav, kus lipp koos musta leinalindiga oli peaaegu igal majal. Positiivselt jäid silma veel Weizenbergi tänav ja Narva maantee, kus lipud ehtisid umbes pooli maju.

Kui Faehlmanni tänava alguses võis veel majadel lippe leida, siis tänava lõpp oli selles mõttes täiesti tühi. Köleri, Tina ja Karu tänaval võis lippe näha mõnel üksikul majal, seevastu Vesivärava, Kreutzwaldi, Raua, Jõe ja Sadama tänavail polnud üldse lippe majadel.

Kõik silmajäänud riigiasutused ja avalik-õiguslikud juriidilised isikud olid oma lipud välja pannud. Norde Centrumi ees lehvivad lipud olid leina väljendamiseks pooles mastis vaatamata sellele, et kaubanduskeskusel sellist kohustust pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles